Innan frosten

  • 279 krGår att beställa
Dela

ÖPPEN UPPLAGA

Du väljer mellan två olika papper. Antingen ett helmatt syrafritt konstpapper på 300 gram som har en mjuk vit ton och en fin struktur. Eller ett slätt helmatt fotopapper från Hahnemühle på 210 gram. Detta papper har en lite kallare ton och är ett prisvärt alternativ till konstpappret. Alla utskrifter görs med arkivbeständigt bläck för vackra färger och lång hållbarhet.

- - -

“Närma dig inte, andas inte vår luft, du hör inte hemma med oss. Vi låter dig aldrig in, böj din nacke och vet din plats. Du saknar rätt att blomstra, får inte klaga där du står vissen. Var god krackelera med läpparna stängda.

Ingenstans är din tillhörighet. Du kippar efter syre, kisar mot skyn, men plattas flakt ihop vid marken. Varken eller och inte heller en variation av oss. Den hemliga koden går inte att räkna sönder, ty din hjärna är seg av köld.

Du utelämnas men överlever. En svidande sorg bränns fast i hjärtehålet. Vi dansar med frenesi i takt, medan din bleka nyans grumlas. Vem kräver vi dig att vara? Du som alltid varit sann. Antagligen ingen, för du kan ändå aldrig bli en av oss.”

År 2014, oktober