• Fri frakt vid köp över 1500 kr

INFORMATION

Här kan du enkelt skaffa dig flertalet av mina bilder som fotoprint. Kontakta mig om du har några funderingar innan du beställer, så minimerar vi risken att någon inte blir som du tänkt dig!

Bilden skrivs ut med en bläckstråleteknik där pigmentfärgerna är arkivbeständiga. Detta ger fotoprintar med extremt lång hållbarhet och en mycket god förmåga att reproducera ett stort färgomfång (AdobeRGB). Du väljer mellan två olika papper - ett fine-art papper eller ett fotopapper av  mycket god kvalité. Fine-art pappret är på 300 gram, helmatt, har en vacker struktur och är syrafritt. Sammantaget får du ett arkivbeständigt print med fantastiskt färgomfång och stor detaljrikedom. Fotopappret är på 210 gram, helmatt och är nästan helt slätt (känns som sammet) . Sammantaget får du ett konstfotoprint av hög kvalité med klara färger och fin känsla. 

TILLVAL OCH STORLEKAR

Du kan välja mellan att få printet utfallande över hela pappersytan (renskuret exakt efter motivet) eller inkludera en bred vit kant i pappersytan.

Den breda vita kanten inkluderas i pappersytan och pappret renskärs efter det mått som står angivet, t ex 30×30 cm.

Om din ram är 30×30 cm ska du välja printstorlek 30×30 cm oavsett om du väljer att inkludera en bred vit kant eller att motivet ska vara utfallande.

  • På motiv 30×30 cm upptar den vita kanten 2.5-3cm
  • På motiv 30x42cm och 40x40cm upptar den vita kanten ca 3-4 cm
  • På motiv 50×50 cm 50×70 cm upptar den vita kanten ca 5-7 cm
  • På motiv 70×100 cm upptar den vita kanten ca 8-9 cm

Storlek 21×30 är A4 och storlek 30x42cm är A3.


TVÅ OLIKA PAPPER ATT VÄLJA PÅ

Bilderna som köps via shoppen printas med arkivbeständigt bläck på ett lyxigt 300-grams helmatt syrafritt konstpapper med struktur. Detta papper bytte jag till i slutet av 2018 och i samma veva lade jag också till alternativet att välja ett 200-grams papper från Hahnemühle som är i princip slätt och något kallare i sin ton. Även detta papper är helmatt och det är ett väldigt prisvärt alternativ.

ÖVRIGA VALMÖJLIGHETER

Om du önskar färdigmonterat print i ram är du välkommen att kontakta mig via mejl eller formuläret här.  Vid specialbeställningar förlorar du ångerrätten, läs mer om det under “köpvillkor”.

Signering går att ordna om du har möjlighet att vänta 2-3 veckor extra på din order. Digital signering går alltid att ordna, lämna en kommentar vid utcheckning ifall du önskar det på dina printar. Printar i upplagor är alltid signerade, fysiskt eller digitalt beroende på typ av upplaga.

ATT TÄNKA PÅ

Vidrör aldrig den printade ytan, helmatta papper är ömtåliga och får lätt rispor och fettfläckar.

För att få printet slätt efter transport kan du rulla ihop det i motsatt riktning. Linda varsamt upp printet på t ex en brödkavel med silkespappret som skydd över själva motivet, rulla sedan ut det igen. På stora print brukar det räcka med att rulla ut det som vanligt och låta det ligga slätt med tyngder på sig. Papper förändras med luftens fuktighet och kommer oftast att börja rulla sig så smått efter en tid om det hänger utan ram.

SPECIALUTGÅVA

Nedan är exempel på montering i svart träram med struktur och plexiglas för specialutgåva av “Lucida drömmar” i 50×70 cm. Nedan ses även den ramprofil som används som standard, en svensktillverkad fururam. Det går också att beställa helt andra ramprofiler och t ex guldfärgad träram.

LEVERANS & FRAKT

Leveranstiden är vanligen 4-7 arbetsdagar. Beställningen skickas ut direkt från min printstudio då alla printar görs “on demand”. Vänligen notera att leveranstiden också beror av DHLs hantering. Alla beställningar skickas spårbart.

Som standard  skickas alla printar i rulle då det är det klart säkraste sättet att undvika transportskada. Önskas platt paket så går det att lösa på printar upp till ca 40x50cm, kontakta mig på förhand eller ange detta vid utcheckning.

Vänligen notera att leveranstiden för limited editions och special editions är 10-14 arbetsdagar.

BETALNING OCH FRÅGOR KRING FAKTURA

Betalning sker genom Payson som ger dig olika alternativ som kort, banköverföring och faktura. Frågor kring din faktura eller betalning tas direkt med Payson som hanterar alla betalningar lagda i shoppen. Nedan finns kontaktuppgifter till Payson:

 

E-mail: [email protected]

Tfn: 08-470 94 00
Telefontid Mån-Fre 9-12, 13-16:30

Kontaktformulär: https://account.payson.se/contact/contact

KÖPVILLKOR, RETUR & BYTEN

Varje fotoprint framställs efter erlagd order, jag har alltså inget lager av printar och min verksamhet är väldigt småskalig. Därför ber jag att du som köpare funderar igenom din beställning innan du genomför den. Varje kundretur är en kännbar ekonomisk förlust som minskar mina marginaler att tillhandahålla printar genom denna internetshop. Handla genomtänkt, tack vänligast på förhand.

Ta del av shoppens köpvillkor och vad som gäller om du ångrar ditt köp här: köpvillkor.

MOMS OCH TULLAVGIFT UTANFÖR EUROPA

Priserna i shoppen anges inklusive moms för länder inom EU. För Norge och övriga länder utanför Europa anges priserna exklusive moms. Det är du som mottagare som är skyldig att betala moms och ev tull vid införsel i mottagarlandet.